Med ett enkelt klick kan du nu få en positiv förändring för laddningstiden gällande dina Google Adwords-annonser.

Många känner till sökmotoroptimering (SEO) där kontinuerligt arbete görs på webbplatsen för att öka synligheten på Google genom att sökord optimeras som är relevanta för företagets bransch. Även Adwords ökar närvaron och synligheten för en webbplats fast istället för att synas i de organiska sökresultaten innebär detta betalda annonser som även ska leda besökaren in på webbplatsen.

Google gick nyligen ut med en uppdatering i Adwords gällande parallell spårning, som innebär hur processen spåras när en besökare klickar på en annons och skickas till en landningssida på webbplatsen. Det är inget nytt att detta kan spåras utan nyheten innebär att landningssidan som besökaren kommer in på ska laddas snabbare efter det klickats på annonsen.

Hur kommer detta påverka dig som annonserar via Google Adwords idag?

Idag ska information hittas snabbt och enkelt, har en webbplats för lång laddningstid tröttnar mest troligt besökaren och väljer en annan webbplats istället. Denna förändring kommer framförallt påverka mobilsurfandet positivt, speciellt om besökarens mobil har en långsammare internetuppkoppling. Med parallell spårning skapas snabbare laddningstid från annons till webbplats och därmed finns det större chans att besökaren stannar på webbplatsen.

Googles uppdatering är ingenting som kommer synas utåt utan det är en inställnings som görs inne på Adwordskontot och som sker i bakgrunden under besökarens process från annons till landningssida. Besökaren kommer dock inte märka någon större skillnad, förutom webbplatsens laddningstid såklart.

Google förklarar själva hur du aktiverar funktionen parallell spårning.

Några saker som är bra att tänka på:

    • Detta gäller söknätverk- och shoppingkampanjer via Google Adwords
    • Webbläsaren måste stödja parallell spårning, just nu gäller det endast Google Chrome på Android-mobiler.
    • Det är endast webbplatser med SSL-certifikat dvs. som har HTTPS som kan använda parallell spårning. På samma vis som HTTPS kommer bli standard senare i år, kommer även denna typ av spårning bli standard. Detta innebär att de Adwordsannonser som skapas ska ha landningssidor med HTTPS, har de inte detta kommer statistiken inte heller spåras.

Läs mer i vårt inlägg om SSL/HTTPS

Annonserar ditt företag inte via Google Adwords idag rekommenderar vi i alla fall att du skaffar ett SSL-certifikat. Detta i och med de nya reglerna enligt GDPR men även hur ert företag kan stå ut från mängden bland era konkurrenter som saknar certifikatet. Sist men inte minst kommer er synlighet i Googles sökresultat gynnas positivt.

Är du och ditt företag intresserade utav SEO och Google Adwords?
Kontakta oss så berättar vi gärna mer om våra tjänster!

‹ Tillbaka