Det blir allt viktigare att se över säkerheten för din hemsida och inte minst för hur information som skickas över internet behandlas och hur du faktiskt syns utåt mot både potentiella och befintliga kunder.

Idag skickas mängder av information över internet mellan olika enheter. Vi konsumerar dessutom mer och mer online, lämnar ut kortuppgifter, personuppgifter och har troligen flertalet inloggningar på olika typer av e-handlar. Därför är det bra att ha vetskap om huruvida en hemsida eller e-handel anses vara säker eller inte av Google.

Google har under en längre tid märkt upp hemsidor och e-handlar som ansetts osäkra i avsaknaden av ett SSL-certifikat. Detta har främst inriktats på hemsidor och e-handlar som har någon form av inloggning eller som behandlar någon typ av annan känslig information. Detta kommer snart att förändras. Google har nyligen meddelat att under sommaren 2018 kommer detta inte visas lika diskret som tidigare.

Detta innebär att alla hemsidor och e-handlar som saknar SSL-certifikat tydligt kommer att märkas med ”inte säker” i sökfältet i din webbläsare. Detta oberoende av vilken typ av hemsida eller e-handel det handlar om.

 

Säker som i HTTPS eller osäker som i HTTP

Ett SSL-certifikat är ett säkerhetsprotokoll för hur krypterad information skickas mellan din webbläsare och servern. Med detta menas att du kan posta information i ett formulär eller lägga en order i en webbshop, utan att riskera att känslig information kommer i händerna på obehöriga.

Har hemsidan eller e-handeln HTTPS innan domännamnet och är markerad som säker används ett SSL-certifikat och du kan vara säker på att krypterad information skickas tryggt och säkert mellan de olika enheterna.

Om en hemsida eller e-handel däremot saknar HTTPS och det istället står http samt att det visas en symbol av ett ”i” innan domänadressen, har Google markerat denna sida som osäker. Att en hemsida idag saknar SSL-certifikat ser inte bara misstänksamt ut. Google är tydliga med att de vill garantera sina kunder säkra resultat och kommer därmed att prioritera hemsidor som har detta SSL-certifikat framför en hemsida som inte har det. Detta kan då också innebära att du kan tappa placeringar i Googles sökresultat.

 

Tre snabba till skäl varför du ska ha SSL-certifikat

·         Ökar trovärdigheten och ger ett mer seriöst intryck mot både potentiella och befintliga kunder

·         Skyddar känslig information effektivt mot potentiella hackare

·         Google kommer att ranka din hemsida eller e-handel bättre i sökresultaten

 

 

Har du redan SSL-certifikat d.v.s. det står https: innan din domän och sidan är markerad som säker? Toppen!

Saknar du idag ett SSL-certifikat? Var smart och öka trovärdigheten och säkerheten för din hemsida och e-handel redan idag!

‹ Tillbaka