Yes box! Drivhusets entreprenörsdag 2018 tidigare i veckan var välbesökt.

Först ut var Drivhusets verksamhetschef Sarah Norving, som hälsade oss alla varmt välkomna och talade om både entreprenörer, intraprenörer och kombinatörer.

Årets talare var radarparet Josefin Dahlberg och Vanja Wikström samt superentreprenören Jarno Vanhatapio (Nelly.com, ZooZoo.com och nu senast NA KD).

 

Dream Big! Radarparet Josefin Dahlberg (entreprenör och bloggare) och Vanja Wikström (momtrepreneur och grundare av bl. a. GlamMom.se) sprudlade av energi när de gick upp på scenen, två supergoa brudar som gav många bra tips till blivande entreprenörer. Några av många var följande;

  • Träna på att våga – och våga våga!
  • Våga misslyckas
  • Våga börja om, välja om och välja nytt
  • Våga göra din egen grej
  • Strunta i vad andra tycker

De pratade om misstag, att ett misstag inte behöver vara något dåligt, utan det är bara så att något du testat inte blev som du tänkt och att det största misstaget du kan göra är att inte våga testa det liv du vill leva.

Ett av tjejernas favoritcitat;

’Gör en sak varje dag som skrämmer dig’ – Eleanor Roosevelt

Här kan jag även tipsa om deras podcast ”Josefin och Vanja” där de Girl Power-peppar sina lyssnare till att skapa sig en vardag man älskar och där de ger sina bästa tips på hur man når sina mål i livet.

 

Jarno är skapare till både Nelly.com, ZooZoo.com och nu senast NA KD, där man är extremt framgångsrik och skeppar produkter världen över. Här snackar vi superentreprenör!

Jarno delade även han med sig av många tips, tankar och rena fakta. Han pratade bland annat om Fast Fashion Online, Survival Values vs Self Expression Values samt Marketing strategy – Build, Engage, Convert.

Även Jarno delade med sig av ett par citat;

’Summan av alla problem vi löser blir värdet av bolaget’- Martin Lorentzon, founder of Spotify

’You just can’t beat the person who won’t give up’

Hans tipsade om boken ’Svälj den fulaste grodan först’ – 21 sätt att få mer gjort på kortare tid’ och sa till oss att läsa den!

 

Detta var andra gången jag som student på utbildningen Digital business developer var med på detta event. Och det var minst lika intressant som förra året. Det jag tar med mig från denna dag är att en väg sällan är rak och att det är okej att misslyckas bara du fortsätter att ha drivet att ta dig upp ur diket.

’Go the extra mile, it’s never crowded’ – Dahlberg & Wikström

 

/Praktikant-Jenny

‹ Tillbaka