De senaste åren har e-handeln ökat enormt och låg på 77 mdkr i 2018 i Sverige. Siffrorna pekar på att det kommer fortsätta öka och om du driver en fysisk butik bör du ta till dig värdet av att öppna en e-handel. I dagens läge är det även viktigt att tänka på det som är mest betydelsefullt för din verksamhet: säkerhet och snabbhet.

Rätt hosting för din e-handel

Oavsett bransch vill alla kunna digitalisera sina erbjudanden och ju mer handeln ökar så ökar även pressen på att allt fungerar rätt. Du behöver investera tid och resurser för att se till att ditt företag har en lösning som fungerar bra, men inte bara för tillfället utan även för framtida tillväxt. En nyckelfaktor är att dina kunder ska kunna handla smidigt, få en effektiv shoppingupplevelse och vilja besöka sidan igen för framtida köp.

En e-handelswebbplats måste kunna lagra kundvagnsprogram, en produktkatalog och en kunddatabas så du bör välja en hosting-plan med tillräckligt utrymme för att lagra allt detta. Med serverhosting ger man driften av sina servrar till en leverantör som tar hand om skötseln och ansvarar för uppdateringar. Tryggt och tidseffektivt för dig.

Välj rätt säkerhetslösning för dina behov

Du behöver även en host som möjliggör stabila kortbetalningar där säkerheten står i fokus, särskilt viktigt för en e-handel. Att betala online och vara trygg med att det går rätt till är A och O för att kunden ska slutföra ett köp.

Ett SSL-certifikat är ett säkerhetsprotokoll och autentiserar samt krypterar data på din webbplats. Om du använder dig av kortbetalning i din e-handel är det ett standardkrav från leverantörerna av korttransaktioner att skydda kunderna med SSL.

Att betala online och samtidigt lagra känslig information från kunder är anledning till att skaffa ett sådant certifikat, men även vanliga webbplatser bör idag skydda sig. Det säkerställer att information överförs på ett säkert sätt mellan webbläsare och server. Certifikatet syns som ett hänglås i adressfältet i webbläsaren. Om du inte har SSL-certifikat på din webbplats kan ibland en pop-up-ruta dyka upp som varnar om det är en osäker webbplats utan ett certifikat. Det är också känt att säkerhet är en rankingfaktor i Googles sökresultat som innebär att en webbplats med certifikat kommer före en sida utan certifikat då Google vill att deras kunder ska vara trygga på nätet.

Fördelar med SSL:

  • Det skyddar din webbplats mot dataintrång
  • Besökarna känner sig trygga och får ett förtroende
  • Det skyddar besökarnas personuppgifter
  • Rankingfaktor i Google

Hur ser din e-handel ut?

Tänk på din webbleverantör som din affärspartner – du måste välja någon du kan lita på och utveckla ett långsiktigt förhållande med. Om din webbplats är nere är din butik stängd och varje minut kan vara en förlorad affär, speciellt när det gäller en webbshop som ska vara tillgänglig 24/7.

För många kan det vara svårt att veta hur man ska välja i e-handelsdjungeln och det kan vara ett hinder om man själv inte är insatt eller har lite tid för det. Vi på Mobiplus arbetar med liknande case varje dag och vägleder företag till att ta rätt beslut, så vi hjälper gärna dig att förstå det som fungerar bäst för din typ av e-handel och erbjuder fortlöpande support. Vi tillgodoser dina behov oavsett om det gäller en befintlig e-handel som behöver effektiviseras för en smidigare kundupplevelse eller om du har en fysisk butik alternativt är nybörjare i branschen och vill starta din första webbshop. I våra tjänster ingår även ett SSL-certifikat som ser till din e-handels säkerhet, så du slipper tänka på det och kan använda din tid till annat.

Vi hjälper till med:

  • Hosting
  • Drift
  • Uppdateringar
  • Backuplösningar
‹ Tillbaka