Sedan länge använder sig Instagram av en algoritm för att bestämma vilka inlägg du som användare ser och i vilken ordning.  Idag blir det allt viktigare att hitta rätt väg för att just ditt inlägg skall nå så många som möjligt. Här har vi samlat ett par tips på hur du lyckas på Instagram.

Använd Instagrams alla funktioner

Instagram är så mycket mer en bara ett bildinlägg idag. Under året har Instagram lanserat möjlighet att lägga till ett frågeformulär i Instagram Stories och sända filmklipp i realtid  med Instagram Live. Nu testas rekommenderade poster som kommer göra det möjligt för dina inlägg att visas som rekommenderad inlägg hos följare som visat intresse för liknande konton. Håll ögonen öppna för nya funktioner som Instagram lanserar och våga testa!

Instagram Stories

Intagram Stories är och förblir en stor kanal på Instagram. Med Instagram Stories har du möjlighet att ta ut svängarna och visa din personlighet.

Hashtags

Instagrams algoritm har alltid gynnat användningen av specifika och relevanta hashtags.  Välj ut 10-20 hashtags som är relevanta för  ditt varumärke eller för de ämnen du pratar om och varva mellan tre till fem hashtags per inlägg.  Leta efter aktuella hashtags i din bransch som kan driva ny trafik till din sida. Nu finns också möjligheten till att följa en #hashtag på Instagram vilket innebär att dina inlägg kan dyka upp automatiskt i flöden hos potentiella nya följare.

Kommunicera med dina följare

Att svara på kommentarer från följare gör att dina följare känner sig sedda och uppskattade och kan även ge ditt inlägg större räckvidd. Det håller också flödet levande.

Genomtänkt med kvalitet

Följare är mer benägna att bli fans när de vet exakt vad de kan förvänta sig från ditt flöde. Se över din strategi över hur du vill arbeta och synas på Instagram. Inlägg från dig ska ha hög kvalitet och vara genomtänkta.  Då får du nöjda följare!

Instagram handlar om engagemang.  För att nå ut till så många följare som möjligt krävs engagemang både från dig som publicerar innehåll och från dina följare.  En viktig del av Instagrams algoritm är att de belönar konton och inlägg som har högt engagemang. Många likes och kommenterar visar på att ditt inlägg är intressant och viktigt för besökaren vilket Instagram gillar.

Vill du diskutera din strategi för sociala medier? Kontakta oss

‹ Tillbaka