Vill du på ett enkelt och snabbt sätt nå ut till dina kunder? Har du ett erbjudande och vill öka din försäljning? Med SMS når du dina mottagare direkt i telefonen och detta på bara några minuter.

Med en avsevärt större öppningsfrekvens än nyhetsbrev öppnas ett SMS av hela 97% av mottagarna.  Ett nyhetsbrev har större risk att försvinna i den stora massan eller hamna i skräpposten. Se till att utnyttja denna möjlighet att nå dina kunder.

 

För att en SMS-marknadsföring ska ses som lyckad behöver dina utskick vara relevanta. Rätt meddelande till rätt mottagare. För att det ska bli riktigt bra behöver du samla in data om dina kunder och segmentera listor ut efter denna information.

Du kan segmentera dina listor efter olika länder, postnummer, aktiva kunder under en viss period etc. Med hjälp av data om dina kunder kan mottagarlistorna anpassas helt efter dina önskemål.

 

Relevant och tydligt innehåll

Meddelandet ska vara enkelt, tydligt och kortfattat. Standardlängden på 160 tecken kan göra det svårt att få med all relevant information. Lägg den informationen på en separat landningssida. Innehållet i meddelandet ska vara lockande och göra att mottagaren ska vilja agera på något sätt. Inkludera en länk till hemsidan för mer information om erbjudandet eller rabattkod.

Möjligheterna att använda unika kampanjlänkar och rabattkoder gör att du enkelt kan följa upp resultatet och se hur försäljningen ökat tack vare detta.

Du vet väl att du kan planera dina utskick och kampanjer för hela året, schemalägg inför alla händelser och köphelger.

 

Var personlig när det behövs

Rikta dina SMS med personligt budskap och förtydliga detta genom att inleda meddelandet med ”Hej Anna!”. Detta kan vara trevligt för mottagaren och gör att han eller hon känner sig utvalda.

 

Utforma ditt SMS-utskick med rätt information och skicka vid rätt tidpunkt

Nå ut med ditt erbjudande eller information när dina kunder är som mest mottagliga. Lär känna dina kunder och se när det är mest troligt för konvertering. Ett meddelande som kommer för tidigt på en helgmorgon kan skapa irritation hos kunden. Gör du istället ett utskick mitt på dagen har det en tendens att glömmas bort pga. andra faktorer och risken att kunden missar erbjudandet är stor.

 

Låt kunden även få möjlighet att avregistrera sig från kommande utskick. Det finns inget som skapar så stor frustration som när det skickas reklam via SMS till de som inte uppskattar det. Avsluta därför ditt meddelande med tydlig information om hur man går tillväga.

Nyfiken på att testa din SMS-kampanj med hjälp av vår SMS-tjänst?

Hösten och vinterns alla SMS-kampanjer står för dörren och med det även årets största kampanjdag – Black Friday den 23 november. Vill du och ditt företag komma igång med SMS-marknadsföring i god tid inför detta?

Med MobiPlus unika plattform kan du hantera dina utskick snabbt och enkelt.

Läs mer om vår SMS-tjänst och kontakta oss redan idag för att komma igång med personlig SMS-marknadsföring och ökad försäljning.

‹ Tillbaka