Den 24 juli kommer Google med en namnändring för deras annonseringstjänster. Google Adwords blir kort och gott Google Ads. I samband med detta får tjänsten också en ny logo. Detta är ett led i Googles omstrukturering av tjänsterna som de samlar i en plattform med en enhetlig design.

Varumärkesändringen till Google Ads kommer inte att påverka din annonsering, kampanjer eller rapporter. Sedan Google först började erbjuda tjänsten har den förändrats mycket. Till en början gällde annonsering endast textannonser men idag har du oändliga valmöjligheter för att annonsera i text, bild och video samt anpassa för olika enheter. Annonserna finns inte heller bara i Googles sökresultat utan på andra webbplatser, i appar på Youtube m.m. Med Google Ads ger Google sitt varumärke ett namn för framtiden.

Google har den senaste tiden arbetat aktivt med alla sina tjänster och plattformarna för dem, som fått modernare utseende och nya funktioner. Framöver är det tänkt att alla Googles tjänster ska samlas på Googles marknadsföringsplattform och på så vis förenkla för de som använder tjänsterna.

Det är en spännande förändring som sker och vi håller er självklart uppdaterade.

‹ Tillbaka