När vi söker information är Google ofta det självklara valet. Vi får information snabbt, smidigt och on-the-go med endast några knapptryckningar om vi letar efter exempelvis en tjänst, en vägbeskrivning eller övrig information.

Google introducerar oss nu till ett nytt verktyg som kallas Reserve with Google. Den lanserades i USA redan under 2017 men är fortfarande i utvecklingsstadiet och har inte nått Sveriges gränser ännu. Men då tjänsten anses ha stor potential enligt Google förutspås tjänsten att lanseras världstäckande i framtiden.

 

Smart verktyg för tjänste- och serviceföretag

Reserve with Google är ett bokningssystem som ska underlätta och bespara kunden tid. Istället för att kunden exempelvis ska behöva ringa ett samtal och sedan söka ytterligare information för att därefter kunna genomföra en bokning av tjänst så kommer förslag visas direkt i sökresultaten. Smidigt eller hur?

Tanken med det nya verktyget är att när kunden söker efter exempelvis en frisör på Google kommer resultat visas med förslag på frisörsalonger i närheten som är anpassade utefter aktuellt klockslag och plats för var kunden befinner sig. I sökresultaten kommer klipptider och frisörsalonger att föreslås där kunden både ska kunna boka och betala klipptiden direkt.

Kunden behöver alltså inte ringa runt till olika aktörer eller leta runt bland olika webbplatser vilket ger en stor flexibilitet och tidsbesparing för kunden samt att företag har potential att fånga in nya kunder snabbare.

 

Vi väntar med spänning på vad som komma skall!

‹ Tillbaka