Idag ska ni få möta en av våra nyckelpersoner som med sin ambitiösa kreativitet skapar våra kunders digitala närvaro i form av e-handlar, hemsidor, digitala publicering och grafiska profil. Maria Kato är en viktig del i vårt team för att lyckas nå våra mål och nu får ni lära känna henne lite bättre!

Berätta om din roll på Mobiplus. Hur kom du i kontakt med företaget och hur ser dina tidigare erfarenheter ut?

Jag arbetar som e-handel- och webbutvecklare samt grafisk designer, vilket innebär att jag bygger och designar e-handlar och jag tar hand om hela paketet som innebär mycket av det grafiska arbetet runt om. Det kan vara visitkort, broschyrer, digital publicering, digitala skärmar och jag arbetar med både enkla och mer krävande hemsidor.

Sedan 2005 har jag jobbat som grafisk designer och webbutvecklare på Vikab som sedan blev uppköpt av Mobiplus, och det är på den vägen jag jobbar här nu.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet för dig?

Det är inte någon dag som är den andra lik och det är alltid full rulle. Mina dagar består av planering, möten, att stämma av med kunderna och att arbeta med de olika projekten. Det är viktigt att hålla en bra kontakt med kunderna för att veta att de är nöjda och jag fungerar även som second line support när sidorna ligger ute live.

Vad jobbar du med just nu?

Just nu arbetar jag med olika typer av e-handlar inom exempelvis blomster-, möbel- och musikbranschen. Jag utvecklar och designar även digital signage, alltså digital skyltning där man via displayer kommunicerar till kunderna. Nu gör jag menyer som ska visas på displayer hos en restaurangkedja.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

Det jag gillar mest med mitt jobb är när jag lyckas klara av en stor utmaning och får det att fungera. Det ger en riktigt härlig känsla och motivation och man utvecklas själv.

Vilka egenskaper har en bra utvecklare tycker du?

Du får inte vara trångsynt utan du måste vara open minded. Det gäller att hitta rätt väg och finna möjligheterna, annars blir man sin egen begränsning som utvecklare.

Vilka är de största utmaningarna i din roll?

En utmaning kan ibland vara att från första början förutspå det exakta tidsspannet på ett projekt, som en e-handel. Det eftersom det alltid utvecklas och ändras tills det att kunden är nöjd och ibland kommer inte all information med från början utan det läggs till under vägen. Då gäller det att ha en god kommunikation med kunden och även med säljarna för att allt ska vara glasklart.

Vad är det som gör att du trivs med att jobba hos Mobiplus?

Det är mina arbetsuppgifter, mina arbetskamrater och feedbacken jag får från mina kunder, som gör att jag trivs så bra här. Det är själva andan och den positiva atmosfären som finns här och det känns som att vi alltid kämpar mot samma mål. Jag känner mig mycket omtyckt här på Mobiplus och mina kollegor känns mer som vänner.

Hur skulle du förklara Mobiplus för någon som inte jobbar här.

Vi gör allt inom digital marknadsföring och helhetslösningar för olika typer av företag inom olika branscher. Vi erbjuder bra möjligheter och arbetar ständigt med olika projekt.

Varför skulle en kund välja Mobiplus som leverantör?

Framför allt för att vi har en så bra och unik kundvård. Att få nöjda kunder är det som betyder mest för oss och det blir samtidigt en stor fördel för dig som kund att få alla tjänster från samma leverantör.

 

‹ Tillbaka